toespraken

27 February 2016

Toespraak tijdens VLAJO-verkoopdag in het Wijnegem Shopping Center

Welkom op deze Internationale Vlajo verkoopdag in het Wijnegem Shopping Center.

Dit jaar nemen 67 Vlajo-mini-ondernemingen (= laatstejaarsstudenten van het secundair onderwijs) en 23 Small Business Projects (SBP’s) (= mini’s uit hoger onderwijs) deel aan deze verkoopdag. Ook zijn er 2 teams uit Nederland aanwezig die speciaal voor deze verkoopdag naar Wijnegem zijn gekomen.

In de provincie Antwerpen zijn er dit schooljaar 149 mini-ondernemingen opgestart.
Ook in de rest van Vlaanderen hebben jongeren een Vlajo mini-onderneming opgestart (470 in het totaal over heel Vlaanderen).

Met de opstart van de mini’s krijgen jullie allen de kans om gedurende één schooljaar een eigen onderneming te leiden. Op die manier proeven jullie al een beetje van het (echte) ondernemerschap en wordt de zin voor verantwoordelijkheid; teamwork en creativiteit voluit aangescherpt.

Jullie hebben allen vandaag een eigen strategie kunnen ontwikkelen om van deze verkoopdag een succes te maken en de mogelijkheid om de titel van beste Vlajo mini-onderneming/SBP in de wacht te slepen.

Ik hou jullie niet verder in spanning. Maar toch wil ik eerst iedereen bedanken om deze dag succesvol te laten verlopen en nog veel succes gewenst in het verdere schooljaar.

Hierbij reik ik de oorkonde voor ‘Beste verkoopstand’ uit aan Berk & Bizz – Berkenbeek Wuustwezel en ‘Beste verkooptechnieken & klantbenadering’ aan Multi-Kitchen – Provinciaal Instituut Sint-Godelieve .

Hartelijk proficiat allebei!