toespraken

26 September 2013

Toespraak tijdens de uitreiking van de Excellente onderneming 2013 bij Voka Kempen

Goedenavond,

Namens het provinciebestuur Antwerpen heet ik u op mijn beurt van harte welkom op deze prijsuitreiking Excellente onderneming 2013 voor het arrondissement Turnhout en de viering van de jarige bedrijven.

Economisch beleid provincie Antwerpen komende jaren kort toelichten? …

Maar vandaag zijn we hier om inspirerende bedrijven, sterke groeiers en dynamische zaakvoerders te lauweren. Al te vaak immers is de berichtgeving over ondernemers negatief. Met de award Excellente Onderneming 2013 willen het provinciebestuur Antwerpen en VOKA het ondernemerschap op een positieve wijze in de kijker zetten, proficiat zeggen aan ondernemers die sterk bijdragen tot de welvaart van deze regio.

Als gedeputeerde voor economie kom ik veel in contact met bedrijven. Ondernemers met passie horen vertellen over hun bedrijf, ontdekken hoe zij hun medewerkers motiveren, leren dat maatschappelijk verantwoord ondernemen op vele plaatsen allerminst dode letter blijft,…, het is ongemeen boeiend.
Net als bij de vorige edities gingen we op zoek naar de snelste groeiers in de provincie wat betreft omzet, toegevoegde waarde en personeel. En bij de sterkste bedrijven gingen we peilen naar hun beleid inzake innovatie, human resources, marketing en internationalisatie. Een en ander resulteerde in drie finalisten per arrondissement. We stellen ze vanavond aan u voor.

In deze provincie beschikken we over heel wat ondernemerstalent, maar al te vaak is het brede publiek zich daar niet van bewust. Bedrijven voor het voetlicht halen en tonen welke enorme expertise deze regio in huis heeft dat is de ambitie. Wij zijn dan ook blij dat Voka Kempen ook de viering van de jarige bedrijven aan deze uitreiking koppelt. Kempense, nog meer dan Antwerpse, bedrijven schuwen vaak onterecht de spotlights. Wij beseffen daardoor vaak te weinig welke pareltjes er in deze regio actief zijn. Vanavond huldigen we zo niet minder dan 670 jaar uitmuntend Kempense ondernemerschap.

Het Provinciebestuur geeft jullie ondernemers vandaag graag het podium. Jarige en excellente ondernemingen. Als gedeputeerde voor economie vind ik het een hele eer om jullie vandaag allen proficiat te wensen!

“Net als andere jaren heeft de Kempen weer drie bijzonder sterke kandidaten naar voor geschoven. Wat het ons als jury niet gemakkelijk maakte. De drie bedrijven blinken allemaal uit, zetten alle drie schitterende resultaten neer, zij het in drie totaal verschillende sectoren, wat vergelijken niet altijd even gemakkelijk maakt. Maar – zo gaat dat met prijzen – er kan er maar één de winnaar zijn.
Ik citeer graag even uit het juryrapport:

‘In een bijzonder uitdagende sector met bikkelharde concurrentie weet dit bedrijf gestaag te groeien. Het is de overtuiging van de jury dat deze groei het resultaat is van het doorzettingsvermogen, het stomende ondernemersbloed dat door de aders van dit familiebedrijf loopt, van durf en ambitie en van de continue aandacht om net iets verder te gaan voor hun klanten, vooral op het vlak van kwaliteit. Het bedrijf zet in op innovatie. Innovatie in communicatie & marketing, in informatisering en digitalisering, maar vooral ook op innovatie in mobiliteit. De zaakjes zijn hier op orde, of lopen op wieltjes. De activiteiten zijn mooi gespreid, maar tegelijk complementair uitgebouwd. Dit overtuigt klanten om met dit bedrijf in zee te gaan. De one-stop-shop op het vlak van transport en logistiek. Het bedrijf heeft een duidelijk visie op haar toekomst en heeft een mooie structuur uitgebouwd om deze strategie te realiseren. Dit bedrijf is klaar voor nog jaren van mooie groei en verdient de Award Excellente Onderneming 2013."

De Excellente Onderneming Award 2013 gaat naar …Group De Wolf!.”Proficiat!

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.