toespraken

28 February 2015

Toespraak bij de VLAJO-verkoopdag in het Wijnegem Shopping Center

Welkom op deze Internationale Vlajo verkoopdag in het Wijnegem Shopping Center.

Dit jaar nemen 51 Vlajo-mini-ondernemingen (= laatstejaarsstudenten van het secundair onderwijs) en 22 Small Business Projects (SBP’s) (= mini’s uit hoger onderwijs) deel aan deze verkoopdag. Daarnaast zijn er ook 17 student companies uit Rusland, Turkije en Nederland aanwezig.

In de provincie Antwerpen zijn er dit schooljaar 135 mini-ondernemingen opgestart.
Ook in de rest van Vlaanderen hebben jongeren een Vlajo mini-onderneming opgestart (480 in het totaal over heel Vlaanderen).

Met de opstart van de mini’s krijgen jullie allen de kans om gedurende één schooljaar een eigen onderneming te leiden. Op die manier proeven jullie al een beetje van het (echte) ondernemerschap en wordt de zin voor verantwoordelijkheid; teamwork en creativiteit voluit aangescherpt.

Jullie hebben allen vandaag een eigen strategie kunnen ontwikkelen om van deze verkoopdag een succes te maken en de mogelijkheid om de titel van beste Vlajo mini-onderneming/SBP in de wacht te slepen.

Ik hou jullie niet verder in spanning. Maar toch wil ik eerst iedereen bedanken om deze dag succesvol te laten verlopen en nog veel succes gewenst in het verdere schooljaar.

En de beste Vlajo junior onderneming is "Watt’s profit" van het Lucernacollege uit Antwerpen! Proficiat!

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.