toespraken

28 January 2017

Toespraak bij de Vlajo Verkoopdag in het Promenade Shopping Center te Kapellen

Welkom op deze inmiddels 13de Vlajo Verkoopdag in Kapellen,

Een populair gebeuren, zo blijkt ook uit de grote opkomst dit schooljaar, want vandaag konden we liefst 34 juniorondernemingen aan het werk zien. Daarbij heel wat mini-ondernemingen, maar ook Small Business Projects, de zogenaamde mini-ondernemingen van het hoger onderwijs.

In september en oktober kregen jullie, studentondernemers, de kans om een eigen bedrijfje op te richten. Terwijl de deuren van het ondernemerschap wild openzwaaiden, werden de vaardigheden als verantwoordelijkheidszin, samenwerken en creativiteit volop beproefd. Als gedeputeerde voor economie wil ik volop jonge mensen ondersteunen die initiatief durven nemen. Samen met Vlajo willen we als provincie Antwerpen het signaal geven dat de goesting om te ondernemen alle kansen moet krijgen.

Vandaag moest een stevige verkoopstrategie bedacht worden, waardoor je onderneming zou opvallen en uitblinken. Welke onderneming onderscheidde zich in aanpak van de concurrentie, en wordt vandaag bekroond tot ‘Beste Mini-onderneming of Small Business Project van regio Antwerpen’?

Voor ik bekendmaak wie deze titel volgens de jury het meest heeft verdiend, wil ik graag alle ondernemingen en hun leercoaches bedanken. Het zijn zij immers die samen met het organiserend team deze dag tot een succesvol event hebben gemaakt.

Zo. Ik ga jullie niet langer in spanning houden.

De prijs voor ‘beste Vlajo junioronderneming regio Antwerpen’ gaat naar ‘Monemals’van het GIB Brasschaat.