toespraken

31 January 2015

Toespraak bij de VLAJO-verkoopdag in de Promenade te Kapellen

Welkom op de 11de editie van deze verkoopdag in het winkelcentrum Promenade te Kapellen.

Dit jaar nemen maar liefst 27 Vlajo-mini-ondernemingen (= laatstejaarsstudenten van het secundair onderwijs) en 7 Small Business Projects (SBP’s) (= mini’s uit hoger onderwijs) deel aan deze verkoopdag.

In de provincie Antwerpen zijn er dit schooljaar 135 mini-ondernemingen opgestart, maar ook in de rest van Vlaanderen hebben jongeren een mini-onderneming opgestart (480 in het totaal over heel Vlaanderen).

Met de opstart van de mini’s krijgen jullie allen de kans om gedurende één schooljaar een eigen onderneming te leiden. Op die manier proeven jullie al een beetje van het (echte) ondernemerschap en wordt de zin voor verantwoordelijkheid; teamwork en creativiteit voluit aangescherpt.

Jullie hebben allen vandaag een eigen strategie kunnen ontwikkelen om van deze verkoopdag een succes te maken en de mogelijkheid om de titel van beste Vlajo mini-onderneming en Small Business Project van de regio Antwerpen in de wacht te slepen.

Ik hou jullie niet verder in spanning. Maar toch wil ik eerst iedereen bedanken om deze dag succesvol te laten verlopen en nog veel succes gewenst in het verdere schooljaar.

En de beste Vlajo junior-onderneming is IN THE BOX van Sint-Cordula-instituut uit Schoten.

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.