toespraken

16 September 2016

Toespraak bij de opening van het nieuw bedrijfsterrein PERI in Boom

Dames en Heren,
Beste burgemeester,
Beste genodigden,

Dat de provincie Antwerpen met het Belgische hoofdkantoor van PERI opnieuw een internationaal bedrijf op haar grondgebied mag verwelkomen, laat duidelijk zien dat wij een bepaalde aantrekkingskracht hebben. Om de sterke Europese topregio, die we vandaag zijn, te blijven, moeten er immers continu inspanningen gedaan worden. De uitstraling overstijgt de gemeentegrenzen. Economie is dan ook al langer een bovenlokaal gegeven, wat een overkoepelende aanpak vergt.

Daar zetten we als provincie Antwerpen sterk op, door te kiezen voor een aantal speerpuntsectoren, maar ook duidelijk voor een duurzame bedrijvigheid op alle vlakken. We merken hier trouwens vandaag meteen de kracht van vernieuwing op bedrijventerreinen.
Een aantal factoren spelen natuurlijk telkens mee bij het bepalen van de ideale locatie. Een gunstig fiscaal klimaat, voldoende ruimte, alsook een strategische, logistieke ligging. En die hebben jullie hier in Boom gevonden.

De Provinciale OntwikkelingsMaatschappij Antwerpen zorgde mee voor het faciliteren van de ontwikkeling van het bedrijventerrein Krekelenberg 2. Toch was het omwille van ontsluiting nog even wachten op de uiteindelijke realisatie. Mede dankzij onze uitgeoefende druk bij de hogere overheden van de voorbije jaren voor een goede en snelle ontsluiting via de zogenaamde banaan naar A12, en in de toekomst ook richting E19, is dit een interessante locatie met vele mogelijkheden voor geëngageerde en ambitieuze ondernemers.

Dat een bedrijf, gelinkt aan de bouwsector, voor de Rupelstreek kiest, is een goede zaak. We kunnen immers stellen dat een deel van de innovatie en bedrijvigheid in de bouwsector in het verleden in deze regio werd gerealiseerd, een regio die in het verleden werd gekenmerkt door de baksteennijverheid.

Ondertussen kiezen ook innovatieve en vernieuwende bedrijven voor een vestiging op deze historische as. Dat PERI met haar Belgische team volop de kaart van innovatie trekt, doet mij veel deugd. We moeten er immers voor zorgen De kennis van onze mensen is één van de grote troeven in de regio. Met tal van kennisinstellingen en expertise liggen samenwerkingsverbanden voorhanden.

Ik wens PERI dan ook een duurzame en productieve toekomst in onze provincie toe.

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.