toespraken

13 November 2013

Toespraak bij de bekendmaking van de provinciale winnaar "Excellente ondernemingen 2013"

Goedemiddag allemaal

Namens het provinciebestuur Antwerpen, de provinciale ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen en VOKA-Kamer van Koophandel Mechelen heet ik u van allen welkom op deze officiële bekendmaking van de provinciale winnaar van de Excellente Onderneming 2013.

Vooreerst dank ik uiteraard Belven voor de hartelijke ontvangst hier en ik kijk al uit naar de boeiende rondleiding straks doorheen het bedrijf. Het nieuwe bedrijfsgebouw biedt niet alleen alle functionele aspecten maar ook – heb ik me laten vertellen – sfeerelementen die voor een aangename, gezonde en efficiënte werkomgeving zorgen.

Maar eerst kort toelichten hoe en waarom we vandaag hier in Mechelen zijn beland.
In samenwerking met de VOKA-Kamers van Koophandel van de provincie Antwerpen werd in elke regio (Antwerpen, Kempen en Mechelen) de wedstrijd ‘Excellente Onderneming’ georganiseerd.
De regionale winnaars van deze award waren ESAS (arro Antwerpen); Group De Wolf (arro Kempen) en tenslotte Belven (arro Mechelen).

Vandaag zijn we hier om de winnaar ‘Provinciale Excellente Onderneming 2013’ in de bloemetjes te zetten. Als provinciale jury hebben we Belven uitverkozen omwille van- ik citeer uit het juryrapport – “de open geest waarmee ze buitenlandse markten willen veroveren en hun engagement om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Bovendien kan Belven bogen op meer dan 40 jaar ervaring en weet als 100% familiale KMO geen ander hoe belangrijk klantgerichtheid is om een duurzame business op te bouwen. In zijn niche van afsluiters en toebehoren is Belven uitgegroeid tot een flexibele speler die zijn producten tot ver over de grenzen slijt en zo bewijst dat industriële productie in Vlaanderen wel degelijk een toekomst kan hebben”.

Met deze provinciale onderscheiding willen we als provincie het ondernemerschap op een positieve wijze in de kijker zetten om alzo andere bedrijven te inspireren en proficiat te zeggen aan dynamische ondernemers die sterk bijdragen tot de welvaart van onze regio.

Als gedeputeerde voor economie is het mij dan ook een grote eer om de oorkonde ‘Excellente Onderneming Provincie Antwerpen 2013’ aan Belven te overhandigen.

Proficiat!

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.