toespraken

29 January 2018

Toespraak bij de 14de Vlajo Verkoopdag in Promenade Shopping

Goeiemiddag iedereen,

Welkom op deze 14de Vlajo Verkoopdag in Promenade Shopping te Kapellen,

Een belangrijk moment, want vandaag stomen we de ondernemers van morgen klaar. En we hebben ze nodig, want onze groei en economische activiteit is voornamelijk het resultaat van ondernemerschap.

Als gedeputeerde voor economie vind ik het belangrijk dat we vanuit de provincie de ondernemerszin bij jongeren actief ondersteunen en stimuleren. De ondernemers van morgen zitten vandaag nog op de schoolbanken, dus daar start het voor ons als provincie Antwerpen ook.

Het is dan ook fijn om vast te stellen dat het ondernemerschap in onze regio een boost heeft gekregen. Daar waar we het in 2012 helemaal niet goed deden en het minst aantal starters van alle provincies hadden, is het verhaal 5 jaar later helemaal anders. We zijn nu koploper wat het aantal starters betreft, want dat aantal is de afgelopen jaren met bijna 15% toegenomen.

De Vlajo verkoopdagen zijn een populair gebeuren, zo blijkt ook uit de grote opkomst dit schooljaar, want vandaag konden we liefst 42 juniorondernemingen aan het werk zien. Daarbij heel wat mini-ondernemingen, maar ook Small Business Projects, de zogenaamde mini-ondernemingen van het hoger onderwijs.

Bij het begin van het school- en academiejaar kregen jullie, studentondernemers, de kans om een eigen bedrijfje op te richten. Daarbij werden (en worden nog steeds) vaardigheden als verantwoordelijkheidszin, samenwerken en creativiteit volop beproefd.

Om op te vallen en uit te blinken met jullie onderneming, moest vandaag een stevige verkoopstrategie bedacht worden. Welke onderneming onderscheidde zich en wordt vandaag bekroond tot ‘Beste Vlajo onderneming van regio Antwerpen’?

Laat mij nog eerst, vooraleer ik bekend maak wie deze titel volgens de jury het meest heeft verdiend, alle ondernemingen en hun leercoaches bedanken. Zij hebben samen met het organiserend team deze dag tot een succesvol event gemaakt.   

Zo. Ik ga jullie niet langer in spanning houden. Wie zien we binnen enkele jaren volop kiezen voor een carrière als ondernemers en blinken er vandaag al in uit.

 

De prijs voor ‘beste Vlajo onderneming regio Antwerpen’ gaat naar FLASH – KdG Antwerpen.