toespraken

30 November 2018

Toespraak bij aanvang van de laatste havenrondvaart voor de winterstop

Beste,

Welkom op een bijzonder moment. Het is namelijk de laatste havenrondvaart van ons Havencentrum voor de winterpauze. Het Havencentrum brengt jongeren naar de onbekende en overweldigende wereld van de haven van Antwerpen.

En we willen ook speciale moeite doen voor jullie. We nemen je vandaag mee naar plaatsen en bedrijven waar je nooit komt en brengen jullie in contact met mensen die in de haven werken.

Vandaag krijgen jullie tijdens de rondvaart ook een zicht op de toekomstmogelijkheden in de haven, niet alleen hoe de haven zelf evolueert, maar ook de jobmogelijkheden die er zijn.

Met de tweede grootste Europese haven is de provincie Antwerpen dé economische motor van België en onze Vlaamse regio. De haven van Antwerpen is met 146.000 jobs, waarvan 60.000 mensen in het havengebied werken, een belangrijke werkgever.

En ik neem jullie tot slot ook alvast mee naar de toekomst van ons havencentrum. We willen namelijk uitgroeien tot een state-of-the-art havenbelevingscentrum, dat we zullen bouwen op de droogdokkensite vlakbij het Havenhuis, waar ook het toekomstige maritiem museum komt. Zeker een bezoekje waard in de toekomst.

We willen op die manier met het Havencentrum het maatschappelijk draagvlak rond die haven helpen versterken, want het is onze poort tot de wereld en de weg naar de toekomst. Ik wens jullie een aangename rondvaart toe!

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.