Patrimonium

9 December 2019

Studeren met zicht op Antwerpse skyline

Van maandag 9 december tot en met donderdag 30 januari zijn studenten opnieuw welkom in het provinciehuis om te blokken voor hun tweede zit. Dat kan alleen of in groep. Wie gebruik wil maken van deze locatie moet student zijn aan één van de Antwerpse hoger-onderwijsinstellingen en een studentennummer hebben om zich te registreren op www.study360.be.

Tijdens de openingsuren van het provinciehuis, van 8 tot 18 uur, zijn er studieplaatsen voorzien in het congrescentrum en in de vergaderzalen op de 3de en de 11de verdieping. Het provinciebestuur zorgt voor een warm onthaal met gratis wifi, water, thee en koffie. ’s Middags kan er tegen betaling geluncht worden in het personeelsrestaurant. Het provinciehuis is bovendien volledig rolstoeltoegankelijk.  

Ik heb zelf ervaring met studerende kinderen in huis. De behoefte om buitenshuis te blokken, kan ik perfect begrijpen,” lacht Ludwig Caluwé, die bevoegd is voor het provinciale patrimonium. “Een andere omgeving kan een positieve invloed hebben op je motivatie. Bovendien kan het heel inspirerend werken. Vanop de 11de verdieping heb je bijvoorbeeld een onvergetelijk uitzicht op de skyline van de stad.”

Met dit nieuwe initiatief bevestigt het provinciehuis zijn status als een open huis voor iedereen.

Meer info: https://www.study360.be/locations/provinciehuis/