Patrimonium

30 July 2019

Studeren met zicht op Antwerpse skyline

Ieder nadeel heeft zijn voordeel, de klassieker van Johan Cruijff gaat ook op voor Antwerpse studenten die tegen een tweede zit aankijken. Vanaf 5 augustus kunnen ze daarvoor in alle rust en comfort blokken in het provinciehuis aan de Koningin Elisabethlei. Het provinciebestuur schrijft zich als nieuwkomer in bij het project STUDY360 van GATE15, dat jongeren op unieke locaties in de stad laat studeren. Met dit initiatief bevestigt het provinciehuis zijn status als een open huis voor iedereen.

“Het provinciehuis moet een open huis zijn, waar iedereen zich welkom voelt. Daarom omarmen we drempelverlagende initiatieven als STUDY360,” verduidelijkt Ludwig Caluwé. “Deze zomer stellen we in totaal 24 studieplaatsen ter beschikking. En ik kan je nu al verklappen dat je ook in de winter in het provinciehuis kunt komen blokken, van 9 tot 24 december.”

Via STUDY360 kunnen studenten hun leerstof verwerken op unieke locaties in Antwerpen, van de Zoo tot de Bourlaschouwburg. In mei en juni vonden 710 jongeren zo een verrassende studieruimte op 28 locaties in de stad. Voor de tweede zit hebben de organisatoren nu ook het nieuwe provinciehuis kunnen strikken.

Ik heb zelf ervaring met studerende kinderen in huis. De behoefte om buitenshuis te blokken, kan ik perfect begrijpen,” lacht gedeputeerde Ludwig Caluwé, die bevoegd is voor het provinciale patrimonium. “Een andere omgeving kan een positieve invloed hebben op je motivatie. Bovendien kan het heel inspirerend werken. Vanop de 11de verdieping heb je bijvoorbeeld een onvergetelijk uitzicht op de skyline van de stad.”

STUDY360 is een initiatief van GATE15, een agentschap van de stad Antwerpen, de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen en het Antwerps studentenoverleg.

Reserveren vanaf 29 juli

Van maandag 5 augustus tot en met donderdag 5 september zijn studenten welkom in het provinciehuis om te blokken voor hun tweede zit. Dat kan alleen of in groep. Wie gebruik wil maken van deze locatie moet student zijn aan één van de Antwerpse hoger-onderwijsinstellingen en een studentennummer hebben om zich te registreren op www.study360.be.

Tijdens de openingsuren van het provinciehuis, van 8 tot 18 uur, zijn er studieplaatsen voorzien in het congrescentrum en in de vergaderzalen op de 3de en de 11de verdieping. Het provinciebestuur zorgt voor een warm onthaal met gratis wifi, water, thee en koffie. ’s Middags kan er tegen betaling geluncht worden in het personeelsrestaurant. Het provinciehuis is bovendien volledig rolstoeltoegankelijk. Een plaatsje voor deze unieke locatie reserveren kan vanaf 29 juli.

Open huis

Met het nieuwe provinciehuis koos de provincie resoluut voor een open huis met efficiënt gebruik. Na buurtparkeren en de buurderij, is nu ook Study360 welkom.