Landbouw

27 August 2018

Schrijvers gaan weer op stal deze zomer

De provincie Antwerpen bracht in de maand augustus landbouw en cultuur bij elkaar. Tijdens het literaire evenement ‘Schrijvers op Stal’ strijken vier zomeravonden lang auteurs en andere welbespraakte gasten neer op landbouwbedrijven voor een boeiend gesprek over landbouw en platteland en de invloed daarvan op hun werk. “Door deze unieke kruisbestuiving bereiken we een nieuw publiek. Daardoor verhoogt het draagvlak voor landbouw”, zegt coördinator Wim Poelmans van plattelandsorganisatie RURANT.

Herman Brusselmans en Walter van den Broeck startten op 20 augustus in de Vloeikenshoeve in Wuustwezel een nieuwe reeks van Schrijvers op Stal. Een boeiende avond met gesprekken over literatuur, landbouw en platteland. Vooraleer zij het beste van zichzelf gaven, maakte Ludwig Caluwé kennis met eigenaar Yves Gericke.

Marita de Sterck en Bart Van Loo sloten het rijtje af bij de familie Vrints-Stevens aan de Sint-Lenaartsebaan 5 in Brecht.

De keuze voor actieve landbouwbedrijven als decor voor deze literaire avonden maakt van Schrijvers op Stal een unieke ervaring, zowel voor de auteurs als de bezoekers. "Eén van de doelstellingen is om de moderne land- en tuinbouw op een originele manier in de kijker te zetten," vertelt gedeputeerde voor Landbouw Ludwig Caluwé. "Dit concept zorgt voor een heel andere beleving dan het klassieke bedrijfsbezoek, waardoor we een nieuw publiek bereiken. Niet alleen verhoogt zo het draagvlak voor agrarische activiteiten op het platteland, ook het leesbevorderend effect is niet te onderschatten."