Landbouw

19 February 2018

Provincie gaat tijdens Agridagen op zoek naar nieuwe landbouwers

Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 februari vond in Ravels de tweede editie van de vernieuwde Agridagen plaats. Agridagen willen vooral een totaalpakket aanbieden voor de hedendaagse veehouder.

De focus van deze editie lag opnieuw op de pluimvee-, varkens- en rundveehouderij.

De provincie Antwerpen zoekt samen met haar praktijkbedrijven naar geschikte en haalbare praktijkoplossingen. Hiervoor werkt ze regelmatig samen met land- en tuinbouwers over heel Vlaanderen. Tijdens de Agridagen konden land- en tuinbouwers instappen in een 30-tal projecten en onderzoeken. Speciaal voor de Agridagen heeft de provincie Antwerpen haar onderzoeksresultaten gebundeld in het magazine ‘Op onderzoek’.

Lees hier de toespraak

Co. Boerenbond

"Maar naast landbouw kan er op jouw bedrijf ook ruimte zijn voor één of meerdere bredere activiteiten. Denk maar aan landbouweducatie, verkoop van hoeve- en streekproducten, groene zorg of hoevetoerisme. Verbrede landbouw kan een interessante bedrijfsstrategie zijn die voor een bijkomend inkomen en risicospreiding zorgt. Bovendien breng je zo burgers opnieuw dichter bij het landbouwverhaal" zegt Ludwig Caluwé 

CD&V Europees commissaris Marianne Thyssen zei dat de groei in Europa in 2017 terugkeerde en met 2,4% een prima resultaat haalde. “We moeten zorgen voor een meer resultaatgerichte steun; het geld moet terechtkomen waar het echt nodig is. De Europese Commissie zal de landbouwsector alleszins blijven steunen”, stak ze de sector een hart onder de riem.