Landbouw

13 November 2021

Onderzoek landbouwinnovatie

De provincie Antwerpen investeert voortdurend in landbouwinnovatie. Niet alleen om de kwaliteit van onze producten te verbeteren, maar ook in functie van het klimaat, dierenwelzijn, ruimtegebruik, economische leefbaarheid, enzovoort. In praktijkcentra wordt via diverse onderzoeken kennis opgedaan die met de land- en tuinbouwers wordt gedeeld.

Ludwig Caluwé: "Land- en tuinbouwers worden steeds meer geconfronteerd met nieuwe uitdagingen en nieuwe technologieën. De Provincie Antwerpen zoekt samen met haar praktijkbedrijven naar geschikte en haalbare praktijkoplossingen. "

ATV bekijkt twee voorbeelden van naderbij: een onderzoek naar het hergebruik van water bij de aardbeienteelt in het proefcentrum in Hoogstraten, én naar gezonde uiers bij melkveekoeien in de Hooibeekhoeve in Geel. 

Lees meer over wat de provincie voor landbouw en platteland betekent op https://www.provincieantwerpen.be/economie/landbouw-en-platteland.html

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.