Landbouw

8 January 2019

Minstens 500 activiteiten tijdens Week van de Korte Keten

Op de Vlaamse landbouwbeurs Agriflanders (Gent) werd de nieuwe editie van de Week van de Korte Keten afgetrapt. De partners dagen elke producent, vereniging of gemeentebestuur uit om een actie of evenement te organiseren tussen zaterdag 4 en zondag 12 mei 2019. Geïnteresseerden kunnen hun activiteit doorgeven op www.weekvandekorteketen.be. Hoeve- en streekproducenten kunnen bovendien meedingen naar de provinciale titel ‘Korte Keten Kop’.

Van zaterdag 4 mei tot zondag 12 mei 2019 organiseren de Vlaamse provincies, samen met de VLAM en de Vlaamse overheid, de tweede Week van de Korte Keten. Negen dagen lang vinden er in heel Vlaanderen tal van kleine en grotere familie-evenementen plaats. Bezoekers kunnen er lekkers proeven in hoevewinkels en op streekproductenmarkten, fietsen langs landbouwbedrijven en lokale producenten of zelf in de potten roeren tijdens een kookdemonstratie met lokale producten.

500 activiteiten en evenementen

De tweede editie van Week van de Korte Keten werd aangekondigd tijdens de tweejaarlijkse landbouwbeurs Agriflanders in Gent. Daar gingen de Vlaamse provincies, VLAM, de Vlaamse Overheid en Steunpunt Korte Keten op zoek naar de eerste deelnemers.

Gedeputeerde voor Platteland Katleen Helsen: “We engageren ons om – samen met de andere provincies – minstens 500 activiteiten en evenementen op touw zetten. Door onze rijke traditie aan hoeve- en streekproducten mag dat voor de provincie Antwerpen geen probleem zijn. We doen dan ook een warme oproep naar alle geïnteresseerden om mee in dit mooie initiatief te stappen. Wie een activiteit organiseert kan kiezen tussen een kleiner evenementen zoals het aanbieden van proevertjes of een bedrijfsbezoek én een grotere evenement zoals een open dag of streekproductenmarkt. Samen kunnen we van deze Week van de Korte Keten een prachtig verhaal maken.”

Kom inspiratie opdoen bij jouw provincie

Of je nu een producent bent van hoeve- en streekproducten, een lid van een vereniging of een stad of gemeente vertegenwoordigt, iedereen kan een activiteit organiseren of mee ondersteunen. “Tijdens één van de inspiratiemomenten kon je ideeën opdoen wat je zoal kan organiseren met de nodige praktische tips voor de uitwerking. Een ideaal moment om contacten te leggen met tal van andere geïnteresseerden. Wie weet welke mooie samenwerking daaruit ontstaat”, besluit gedeputeerde voor Landbouw Ludwig Caluwé.

Stel je kandidaat voor ‘Korte Keten Kop’

Voor hoeve- en streekproducenten heeft de Week van de Korte Keten nog iets extra in petto. Zij maken kans om  de ‘Korte Keten Kop’ van hun provincie te worden. Geïnteresseerden kunnen zich via https://weekvandekorteketen.be/voor-producenten/ inschrijven. De vijf laureaten kunnen rekenen op heel wat extra promotie. In de weken voor de start van de Week van de Korte Keten kan het publiek in elke provincie online stemmen voor zijn eigen ‘Korte Keten Kop’.

Vanaf donderdag 10 januari kunnen alle geïnteresseerden hun activiteit registeren op www.weekvandekorteketen.be

Wie voor 15/3 inschrijft is ineens ook zeker van een promotiepakket.