Landbouw

7 January 2021

Lang geleden dat je nog eens op een boerderij rondliep?

Tijdens de reportage op ATV maak je kennis met Brecht van Plukboerderij Zinckval in Schelle en zelfoogster Krista. Ze vertellen dat zelf je groenten oogsten op een csa-boerderij in de lift zit. Waarom? Zelfgeoogste groenten smaken altijd naar meer!

Nadien ging Ludwig langs bij Veer en Dave van Hanneken Tas in Essen. Op deze actieve melkveehouderij kan je een vakantie doorbrengen in het groen. Wie hier verblijft, (her)ontdekt waar melk vandaan komt.

Ludwig Caluwé: "Moderne landbouwbedrijfsvoering van vandaag is voor velen onbekend. Daarom zet de provincie de laatste jaren enorm hard in op belevingslandbouw waarbij iedereen zich volledig kan onderdompelen in de wereld van de landbouw."

De Provincie Antwerpen wil mensen landbouw actief laten beleven. En je zal merken: de mogelijkheden zijn verrassend ruim. Logeren - in een vakantiehuisje - op een modern landbouwbedrijf, zelf je groenten en fruit oogsten op een plukboerderij, of je bestelling ophalen bij de lokale boer…

Ook via educatieve bezoeken kunnen jong en oud (her)ontdekken waar het voedsel op je bord vandaan komt en hoe landbouwers anno 2020 hun bedrijf runnen.

"We willen echt wel dat landbouweducatie deel uitmaakt van het onderwijs. De site bezoek de boerderij maakt het zeker mogelijk dat kinderen vaker betrokken worden bij de actieve landbouw."