Landbouw

6 August 2018

Hooibeekhoeve open tijdens Dag van de Landbouw

Kom en ontdek op eigen tempo hoe praktijkonderzoek in de stal en op het veld in zijn werk gaat. Zie hoe de kalfjes worden gewogen, de koeien worden geobserveerd en hoe de akkers worden bewerkt. Volg ‘De Melkweg’ en maak van dichtbij kennis met talrijke innovatieve technieken, zoals de melkrobot of de tractor met gps-sturing. Voor de kinderen is er een aparte zoektocht, met op het einde een leuke verrassing.

Passeer ook zeker langs het ‘Lekkers met Streken’-terras, waar producenten hun eigen, verse producten voorstellen. Je kunt er proeven van overheerlijk hoeve-ijs, rijstpap, fruit, kaas, streekbier, appelsap en nog veel meer.

Wij en ons bedrijf  

Hooibeekhoeve is een proefbedrijf voor melkvee en voedergewassen, waar duurzame innovaties worden uitgetest. Op de boerderij vind je kalfjes en melkkoeien tussen de akkers met maïs, gras, granen en voederbieten.

Dagelijks staat een team van onderzoekers en stielmannen klaar om de dieren te verzorgen en de gewassen op te volgen. Samen zoeken ze naar manieren om de melkveehouderij en de teelt van voedergewassen efficiënter te maken, met aandacht voor mens, dier, milieu en bodem.