Landbouw

25 April 2019

Grootmeesters Graaflijk Genootschap brengen eerste asperges naar het provinciehuis

De Grootmeesters van het Graaflijk Genootschap van de Klein-Brabantse Asperges kwamen op donderdag 25 april naar het nieuwe provinciehuis. In hun traditionele klederdracht overhandigden zij de eerste Vlaamse, witte asperges uit volle grond aan gouverneur Cathy Berx en gedeputeerden Luk Lemmens, Ludwig Caluwé, Jan De Haes en Kathleen Helsen. Op vraag van de nieuwe generatie Grootmeesters werd hun klederdracht gerestyled.

Gouverneur Cathy Berx is sinds 2017 Ridder van het Graaflijk Genootschap van de Klein-Brabantse Asperges. Zij zet zich dan ook ten volle in voor de promotie van deze gezonde, heilzame en vooral zeer lekkere groente waarmee je naar hartenlust kan experimenteren in de keuken.

De gemeente Puurs-Sint-Amands is de bakermat van de witte, Vlaamse asperge. Die traditie zet ze in de verf met het Asperge Festival. Vanuit de gemeente is een vertegenwoordiging aanwezig tijdens dit feestelijke moment.

De volledige delegatie bestond uit: Mascha De Wolf, Levi De Mul en Bjorn Cloostermans, Grootmeesters van het Graaflijk Genootschap van de Klein Brabantse Asperge, Harry Beuckelaers, ereschepen, Hilde Van der Poorten, schepen van evenementen en Pieter Van Keymeulen, directeur afdeling Beleven van de gemeente Puurs-Sint-Amands.

Compagnie Fotografie