Landbouw

15 September 2019

Dag van de Landbouw

Op zondag 15 september organiseerden Boerenbond en Landelijke Gilden voor de 37ste keer de Dag van de Landbouw. In heel Vlaanderen stelden landbouwers hun bedrijf open om iedereen de kans te geven om een kijkje te nemen achter de schermen van de hedendaagse land- en tuinbouw. Zo kan je op de boerderijen een beeld vormen van de verschillende productieprocessen, de manier van leven en de hedendaagse methoden.

Als gedeputeerde voor Landbouw bracht Ludwig zondag eerst een bezoek aan de schapenhouderij van Jan en Lutgart Verrecht-Mellebeek in Laakdal. In het bedrijf, dat ontstond uit de liefhebberij, staan het comfort en welzijn van de dieren steeds voorop. Jan fokt de schapen voor het vlees en hij is bezig met het promoten en verkopen van lamsvlees via korte keten. Volg hier de vrolijke inkijk in het dagelijks leven op het schapenbedrijf.

Na een lekker schapenijsje bracht Ludwig nog een bezoek aan het melkveebedrijf van Wim en Sandra Francken-Hoppenbrouwers in Kalmthout. Een spiksplinternieuwe melkveestal met twee melkrobots vormen het hart van het bedrijf van Sandra en Wim. In hun melkautomaat kan je lekkere verse melk kopen.