Landbouw

26 March 2018

Burgerdialoog met EU-commissaris voor landbouw Phil Hogan.

Op maandag 26 maart geeft de Europees Commissaris voor Landbouw, Phil Hogan inzicht in de toekomstplannen van de Europese Unie voor landbouw en platteland. Wat kunnen we vanaf 2020 verwachten en wat zijn de belangrijkste veranderingen? Wat gaat de invloed van deze plannen zijn op Wuustwezel en de gehele grensregio met Nederland?

Burgerdialogen: publieke debatten met Europese beleidsmakers

Burgerdialogen zijn publieke debatten met Eurocommissarissen en andere Europese, nationale, regionale of lokale beleidsmakers. Het zijn vraag-en antwoordsessies waarin je de kans hebt om deze politici jouw vragen te stellen over Europa en hen mee te geven hoe (je graag zou willen dat) het EU-beleid op jou betrekking heeft. Ook jouw ideeën over de toekomst van Europa kan je met hen delen.

De Europese Commissie organiseert burgerdialogen over heel Europa. Je kunt ze gratis bijwonen en tweeten via @EUDialogues

“ President Juncker asked all College Members to be politically active in the Member States and in dialogues with citizens, by presenting and communicating the common agenda, listening to ideas and engaging with stakeholders.

Phil Hogan is een Iers politicus die sinds 2014 Europees Commissaris is. @PhilHoganEU @EUAgri  In april 2018 wil hij zijn nieuwe beleidsmaatregelen voorstellen in het Europees parlement. Hij benadrukt dat landbouwers voldoende betaald moeten worden voor hun producten en dat niet de grote bedrijven met de winsten mogen gaan lopen.

Pop-up Europa in Wuustwezel

Pop up Europa is een initiatief van provincie Antwerpen, in samenwerking met Gemeente Wuustwezel om Europa dichter bij de burger te brengen. Pop up Europa werd eind 2017 bekroond met de EU Public Communication Award, voor beste EU-campagne door het Comité van de Regio`s. http://www.popupeuropa.be/wuustwezel