Landbouw

22 May 2018

Boeren & Buren opent pop-up Buurderij tijdens Week van de Korte Keten

Tijdens de Week van de Korte Keten organiseert Boeren & Buren een hele week lang diverse acties op de lokale Antwerpse Buurderijen. Een gezellige pop-up Buurderij in Hof van Leysen vormt de aanzet van deze week én van een langdurige samenwerking met de Provincie Antwerpen. Tijdens de markt op 27 mei kan je kennismaken met de werking van Boeren & Buren, de verschillende lokale boeren en ambachtslieden leren kennen, kraakverse producten proeven en kopen, en allerlei workshops volgen.

‘Buurderij’ brengt boeren en buren samen

Boeren & Buren kwam drie jaar geleden overgewaaid uit Wallonië en Frankrijk. Het is een korte keten netwerk waarin lokale producenten via een digitaal platform hun producten verkopen aan een eerlijke prijs. Doordat de boeren online bestellingen krijgen weten ze precies hoeveel ze moeten oogsten of klaarmaken voor de Buurderij bijeenkomst en worden overschotten en voedselverspilling vermeden. 

Tijdens een wekelijkse Buurderij bijeenkomst kan je de producten afhalen. Het ophaalmoment op de Buurderij is niet alleen het moment om de man of vrouw achter je eten te leren kennen, maar ook een moment voor een deugddoende babbel met de buren. Met ondertussen 17 Buurderijen in de Provincie Antwerpen is Boeren & Buren een van de grootste korte keten netwerken in de provincie.

Bekijk hier het filmpje van Helena Caluwé op Boeren & Buren