Financiën

20 March 2017

BraxHall geen jaar na eerstesteenlegging open

De nieuwe sporthal BraxHall in De Schorre is zondag met een knal en veel confetti officieel in gebruik genomen. De spade ging in pas april 2016 in de grond maar op de sporthal werd al op 1 januari 2017 voor het eerst in gebruik genomen.
De sporthal is gebouwd dankzij een samenwerking tussen hockeyclub Braxgata ,basketclub Phantoms Boom en judoclub Fudji Yama , met steun van gemeente en provincie. Alle sprekers staken vanuit hun beleidsdomein de loftrompet af over de 2.500 vierkante meter grote sporttempel, waar met gemak drie basketbalvelden naast elkaar in gaan. De borgstelling bedraagt 5,5 miljoen euro.

Ludwig Caluwé zei dat het niet de eerste keer is dat de provincie voor dergelijke projecten een borgstelling doet. “We hebben dit ook gedaan met het Sportpaleis, waardoor onze ruime regio vandaag kan kennismaken met wereldsterren. Onze hoop is dan ook dat deze sporthal eenzelfde internationale uitstraling mag krijgen”.

Lees hier de toespraak

Lees hier het persartikel

Zijn collega Bruno Peeters zei als politieker een beetje jaloers te zijn op de snelle uitvoering. “In april was er de eerste spadesteek en rond de jaarwisseling waren de eerste basketbalwedstrijden van Boom al een feit.”

CD&V schepen van Sport Kris Van Hoeck benadrukte de mogelijkheden die deze sporthal biedt voor de Boomse clubs, en zeker niet alleen de sportclubs die het project mee ondersteunden van het eerste uur.