Economie

23 March 2018

Wim Van Nuffelen is Antwerpse Jonge Ondernemer 2018

Wim Van Nuffelen van Wim Verhuur uit Sint-Katelijne-Waver haalde de titel Antwerpse Jonge Ondernemer van het Jaar binnen. De andere genomineerden waren Isabelle Storme (CenEnergy), Steven Claeys (Sitwear) en Charlotte De Ridder (GrandEleganza).

Een jury van JCI (Junior Chamber International) District Antwerpen heeft de titel van Antwerpse Jonge Ondernemer van 2018 toegekend aan Wim Van Nuffelen, zaakvoerder van Wim Verhuur. Hij had naar eigen zeggen “één kans op vier om de titel in de wacht te slepen. Met hard werken hebben we het verschil gemaakt. We hebben er ook voor gezorgd dat de juiste mensen op de juiste plaats zijn terechtgekomen. Dit is echt een prijs voor het hele team” en was dan ook blij verrast en fier. "Ons personeel is het belangrijkste kapitaal van het verhuurbedrijf. Iedereen is belangrijk en kan meedenken en meegroeien in het bedrijf."

Lies Verschraegen

Van Nuffelen kreeg de trofee uit handen van Ludwig Caluwé. “Met deze ondernemersaward wordt een jonge ondernemer als een positief rolmodel voor anderen in de kijker gezet. De focus ligt op de kwaliteiten van de ondernemer als persoon. Met succesvolle verhalen van de finalisten brengen we ondernemen op een realistische manier in beeld. Ik hoop dat ook andere jonge mensen zich aangetrokken voelen tot het ondernemerschap, het belang daarvan in onze maatschappij valt immers niet te onderschatten. Ik ben ervan overtuigd dat Wim de Antwerpse eer met verve zal verdedigen tijdens de Vlaamse finale in mei,” verduidelijkt gedeputeerde Ludwig Caluwé.

Juryvoorzitter Tom Simonts: “Het was voor de jury moeilijk kiezen, want het werd een nek-aan-nekrace. Niet verwonderlijk, gezien de vier sterke kandidaten die door JCI werden geselecteerd. Durf, doorzettingsvermogen, duurzaamheid en ondernemerszin waren doorslaggevende criteria om de trofee van Antwerpse Jonge Ondernemer toe te kennen aan Wim Van Nuffelen.

Ambitie om de Vlaamse Jonge Ondernemer van het jaar te worden

Wim Van Nuffelen startte in 2002 in bijberoep een verhuurbedrijf voor bouw- en tuinmachines met slechts 1 wiellader en 1 graafmachine. In 2004 ging hij fulltime met het bedrijf verder. Echtgenote Sofie Jerumanis zegde haar job in het onderwijs op en ging fulltime meewerken. Het gamma en het bedrijf groeiden. Wim Verhuur heeft nu 45 werknemers en je kunt er maar liefst 2.300 machines huren, van toestellen voor bouw en tuin tot hoogtewerkers en grondverzetmachines.

Wim Van Nuffelen blijft ook ambitieus naar de toekomst: “In 2020 wil Wim Verhuur het modernste verhuurbedrijf van België worden door fel te investeren in IT en online bestellingen 24 uur op 24 mogelijk te maken.

De award is een initiatief van Junior Chamber International (JCI) District Antwerpen en bekroont een individuele jonge ondernemer. Wim Van Nuffelen neemt het in de Vlaamse finale op tegen de laureaten van de vier andere Vlaamse provincies. Die finale vindt plaats op 24 mei, eveneens in Antwerpen