Economie

12 December 2017

Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Antwerpen gaat in 2018 voor extra infrastructuur en mankracht

Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen kiest voor de vlucht vooruit op het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen. Aan haar belangrijkste partners heeft ze in het auditorium van incubator Darwin in Niel een vooruitblik op de plannen voor de nabije toekomst getoond. En die zijn niet min.

“Het wetenschapspark vond in 2013 een tweede adem met de bouw van een vestigingsruimte voor universitaire spin-offs en jonge ondernemingen. Sindsdien is er heel wat werk verzet. 2 jaar na de opening zijn alle beschikbare kantoren en laboratoria volledig ingevuld. Start-ups delen hier ervaringen met collega-ondernemers en vaak kunnen ze er terugvallen op een netwerk van experten, een formule die duidelijk aanslaat”, zo stelt gedeputeerde en voorzitter van POM Antwerpen Ludwig Caluwé.

Ook de andere gebouwen op het park, waaronder een doorgroeigebouw dat zich richt op bedrijven die de incubator ontgroeien, zijn volledig benomen. Wil het wetenschapspark nog nieuwe bedrijven kunnen aantrekken, is het noodzakelijk te investeren in bijkomende infrastructuur. “Concreet staan een bedrijfshal en een nieuw kantoorgebouw op de planning, samen goed voor een investering van om en bij de 5 miljoen euro”, zo gaat de gedeputeerde verder.

Lees hier het persartikel

co gs

Luc Broos, directeur van POM Antwerpen, onderschrijft de nood aan nieuwe infrastructuur. “De bedrijfshal moet plaats bieden aan box-in-box labo’s en werkateliers. Met Anicells, een start-up die de positie van Vlaanderen inzake ontwikkeling van nieuwe celtherapieën wil verstevigen, hebben we voor dat gebouw alvast een eerste klant binnen. De bouw van de hal gaat dan ook van start begin volgend jaar.”

En ook met het bedrijfsgebouw wil POM niet talmen, want ook daarvoor zijn er al kandidaten. “Dit is voor onze provincie op innovatiegebied en inzake stimulerend ondernemerschap een belangrijk project. Ik ben dan ook blij dat POM Antwerpen veel mankracht en energie vrijmaakt. Ook apprecieer ik het blijvende engagement van de Universiteit Antwerpen”, besluit gedeputeerde Caluwé.