Economie

14 December 2018

Opening van eerste 'Storybox'

Het project 'Turnhout: Games & Comics' wil de stad, met haar rijke traditie op het gebied van strips, speelkaarten en bordspellen, weer duidelijk op de kaart zetten als een inspirerende omgeving voor jonge creatieve ondernemers. Daarnaast willen ze Turnhout in de wijde regio promoten voor bezoekers door extra beleving aan te bieden in het centrum. Storybox is een eerste project onder Games, Cards & Comics. 

Wat is Storybox?

Storybox is een project dat gedurende enkele korte periodes zal doorgaan in het stadshart. Striptekenaars en spelmakers zullen gedurende die periode aan de slag gaan in een aantal onbezette winkelpanden om deze om te toveren tot exporuimtes met extra beleving en activiteiten.

Het centrale thema van de eerste Storybox is 'Verhalen van en door Turnhoutenaars'. Slow journalist Jeroen Janssen, winnaar van de Bronzen Adhemar 2018, interviewt een aantal (oud-)winkeluitbaters. Zij vertellen het verhaal van hun (vroegere) winkelpand en Jeroen maakt van die verhalen een reeks getekende portretten die bij elke Turnhoutenaar een gevoel van herkenning zullen oproepen.
 

Verder geeft het project bezoekers ook de kans om hun verhaal te vertellen met een getekend mini-interview door een straatkunstenaar of door een eigen anekdote op te schrijven op de blinde kaart van Turnhout. 

Waar en wanneer?
De eerste Storybox zal plaatsvinden van 15 december 2018 tot eind januari 2019 in het centrum van Turnhout. 

Dit initiatief kadert in het EFRO-project 'Turnhout - Games, Cards & Comics' een samenwerking tussen Stad Turnhout, POM Antwerpen, Cartamundi, Game Brewer en Strip Turnhout met de financiële steun van Provincie Antwerpen en Efro.