Economie

16 November 2018

Mini-onderneming Que Tassa wint Vlajo Kick-off Antwerpen!  

Woensdag 14 november verzamelde heel wat jong Antwerps ondernemerstalent in Cultuurcentrum De Kern in Wilrijk om hun businessconcept voor te stellen. 200 mini-ondernemers, leerkrachten en supporters werden getrakteerd op krachtige pitches en vernuftige promofilmpjes. De jury – samengesteld uit experten van Provincie Antwerpen, BNP Paribas Fortis, communicatiebureau Marbles en Vlajo Alumni – boog zich over wat gezegd en getoond werd en hakte uiteindelijk de knoop door met een mooie top 3.  

Mini-onderneming Que Tassa van Mater Salvatoris Kapellen mocht de 1ste prijs in ontvangst nemen. A Plastic Free School van Lucernacollege Merksem en Limitless van Sint-Annacollege Antwerpen  eindigden op de 2de en 3de plaats.    

“Er is altijd nood aan jonge mensen die initiatief durven nemen”, zegt Ludwig Caluwé, gedeputeerde voor Economie. “Ondernemerschap zit deels in het bloed, maar moet anderzijds ook gestimuleerd en aangemoedigd worden. Deze beginnende jonge ondernemers kunnen andere jongeren inspireren om voor het ondernemerschap te kiezen. ”

A Plastic Free School

Vlaanderen bulkt van jong ondernemend talent. Op de schoolbanken herken je jongeren die initiatiefrijk en creatief zijn, die buiten de lijntjes durven kleuren, die kansen zien én grijpen. Alleen komen die jonge entre-en intrapreneurs vaak niet vanzelf bovendrijven. Hun ondernemingszin moet gestimuleerd worden. Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw, kortweg Vlajo, biedt praktijkgerichte programma’s aan - van in de kleuterklas tot aan de universiteit - om ondernemingszin en ondernemerschap bij jongeren aan te wakkeren.

Deze programma’s telden in schooljaar 2015-2016 meer dan 110.000 ondernemende jongeren en bijna 6.500 leertrajecten. www.vlajo.org

Limitless