Economie

22 February 2018

Mi Gente is ‘Beste junioronderneming’ op Vlajo Verkoopdag

Hoogtepunt van een heel schooljaar

Op zaterdag 24 februari en naar goede gewoonte organiseerde Vlajo met de steun van de Provincie Antwerpen een verkoopdag in Wijnegem Shopping Center. Voor 1.000 jonge ondernemers was dit het hoogtepunt van een schooljaar dat in het teken staat van “ondernemen” en “ondernemerschap”. De nadruk ligt op DOEN: eerst denken, en dan effectief durven doen! 100 Vlajo mini-ondernemingen en Vlajo small business projects (uit de provincies Antwerpen, Limburg,Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen) stelden zich voor aan het grote publiek.

Wijnegem, een uitstekend forum

Op de Vlajo verkoopdag in de overweldigende omgeving van Wijnegem Shopping Center brachten de Vlajo Mini-ondernemingen en Small Business Projects hun producten aan de man: jonge zaakvoerders en hun medewerkers konden dan het grote publiek uittesten. Zo leerden ze om onbekende personen te durven aanspreken, meer samen te werken en er voluit voor te gaan. Ze hebben hun verkoopskills uitgetest en konden er netwerken met elkaar. Dankzij deze projecten verwerven de studenten ondernemende competenties voor een vlotte overgang naar de arbeidsmarkt.

Co Vlajo

De jury en het publiek belonen

De jury beloonde de Vlajo Mini-ondernemingen/SBP’s die uitblinken met standpresentatie, hun product of verkooptechnieken. Ook de leerlingen konden hun stem uitbrengen.

-       Beste junior-onderneming algemeen: Mi Gente – Lucernacollege Antwerpen (Planten in gerecycleerde bewerkte potten)

-       Winnaar studentenprijs: Kiddikadoo - Sint-Ursula-Instituut Waver (Handgemaakte armbandjes)

-       Winnaar beste stand: Fiora – Mater Salvatoris Kapellen (Verzorgingspakket voor bloemen)

-       Winnaar beste verkooptechnieken: Chiptables – Karel de Grote Hogeschool Antwerpen (Groentenchips)