Economie

7 October 2017

Lancering van ‘Het ABC van de Grensarbeid’

De Interregionale Vakbondsraad Schelde-Kempen, IVR Schelde-Kempen bestaat dit jaar 25 jaar. IVR Schelde-Kempen is een samenwerkingsverband van de Belgische en Nederlandse vakbonden (ABVV, ACV, ACLVB, FNV, CNV, de Unie) langs de Belgisch-Nederlandse grens. IVR Schelde-Kempen verdedigt de belangen van grensoverschrijdende werknemers en werkt samen en mee aan het oplossen van problemen, die het gevolg zijn van deze grensoverschrijdende mobiliteit.

N.a.v. dit 25 jarig jubileum organiseerde IVR Schelde-Kempen op 7 oktober een jubileumevent, met de lancering van ‘Het ABC van de Grensarbeid’, een overzichtelijke publicatie over de rechten van al wie over de grens gaat werken, hetzij vanuit België naar Nederland, hetzij vanuit Nederland naar België.

Lees hier de toespraak

Aansluitend kon je de tentoonstelling ‘Bitter Oranges’ bezoeken in het Stadhuis van Turnhout.
‘Bitter Oranges’ vertelt het verhaal van migranten in Calabrië, Zuid-Italië. Zij plukken voor ons appelsienen, de omstandigheden waaronder zij deze arbeid levereren, maken het bittere appelsienen. De tentoonstelling was ondermeer al te zien in Brussel, Wenen, Rome, Montreal.

'Bitter Oranges' van 7 tot 17 oktober, van dinsdag tot vrijdag van 9u tot 17u.