Economie

3 October 2017

Innovatieve productieplant opstarten in één week tijd!

talentenfabriek.be

Summer Challenge is een event van Talentenfabriek dat de studenten uit het eerste jaar bachelor chemie of elektromechanica toont welke jobs er liggen achter de verschillende afstudeerrichtingen. Zo kunnen ze bewust kiezen in welke richting ze verder willen.

Maandag 11 september startten 19 enthousiaste studenten met de opdracht een innovatieve en veilige chemische productieplant te bouwen. Ze werden in kleine teams ingedeeld. Experten uit verschillende bedrijven stonden klaar met raad en daad (BASF, Borealis, Covestro, INEOS Oxide en Monsanto).

De verschillende teams konden in de simulatieomgeving bij ACTA, het opleidingscentrum van de chemische sector, testen of hun oplossing wel écht werkt. Tot slot stelden ze hun project voor aan de jury. Deze bestond uit bedrijven uit de sector, hogescholen en ACTA. Het team dat begeleid werd door Borealis, won voor de 2de keer op rij. Zij speelden als team sterk op elkaar in en werkten de opdracht het beste uit.

Talentenfabriek wil oplossingen vinden voor het tekort aan technisch geschoolde arbeidskrachten en het groeiend aantal knelpuntvacatures op de Antwerpse arbeidsmarkt. Naast de provincie Antwerpen zijn ook stad Antwerpen, VDAB, de vormingsfondsen Co-valent, FTMA en Vibam partners in dit project.