Economie

18 January 2019

Helft van de beschikbare oppervlakte op Veiling Zuid reeds zo goed als verkocht

In het kloppend hart van de tuinbouwsector ligt de grootste groente- en fruitveiling van Europa: de veilingsite van Sint-Katelijne-Waver. De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen legde er een nieuw terrein aan dat specifiek bestemd is voor bedrijven uit de agro-industrie.

In mei 2016 werd gestart met de afbraakwerken en het leggen van de nutsleidingen, in mei 2017 met de infrastructuurwerken. Vandaag is Veiling Zuid klaar om nieuwe agrobedrijven te ontvangen.

De locatie naast de veiling en zijn ligging op de as Antwerpen-Brussel zijn belangrijke troeven.  Een extra pluspunt is het duurzame karakter van het park, dat onder meer voorzien is van gemeenschappelijke buffers voor wateropvang. Logisch dus dat er veel belangstelling voor is. Meer dan de helft van de beschikbare oppervlakte is al bijna toegewezen.

Veiling Zuid is een bedrijventerrein van 55 ha,” licht Ludwig Caluwé toe. “Daarvan is zo’n 30 ha uitgeefbare industriegrond. De eerste verkopen aan Belorta en Intergrow, goed voor in totaal 5,7 ha, zijn afgerond en voor nog eens 8,5 ha lopen er al onderhandelingen met potentiële kopers. Dat maakt dat er vandaag nog 15,8 ha beschikbaar is.”

Kandidaat kopers moeten actief zijn in de verwerking of toelevering van landbouwproducten of aanverwante activiteiten ontplooien. Alle praktische informatie en de verkoopfiche vind je op de website van POM Antwerpen (www.pomantwerpen.be) of je kan rechtstreeks contact opnemen met Els Kenis van POM Antwerpen op het nummer 03/240.68.79.