Economie

15 April 2021

Gert Van Cauwenbergh is Antwerpse Jonge Ondernemer 2020-2021

Op donderdagavond 15 april is Gert Van Cauwenbergh van familiebedrijf Fingo (Malle) uitgeroepen tot Antwerpse Jonge Ondernemer van het Jaar tijdens een online awarduitreiking. De andere genomineerden waren Eline De Munck (Odette Lunettes), Dieter Vander Velpen (Dieter Vander Velpen Architects) en Maarten Van Gool (Fosbury & Sons).

Een jury van JCI (Junior Chamber International) District Antwerpen heeft de titel van Antwerpse Jonge Ondernemer van 2020-2021 toegekend aan Gert Van Cauwenbergh, zaakvoerder van familiebedrijf Fingo, een toonaangevende producent van zowel gewapende als voorgespannen betonweefsels. “Mijn ouders hebben mij de kans gegeven om het familiebedrijf over te nemen. Ik ben fier dat ik als 3e generatie de waarden van het familiebedrijf kan blijven uitdragen.  We hebben er ook voor gezorgd dat de juiste mensen op de juiste plaats zijn terechtgekomen. Ons personeel is het belangrijkste kapitaal van ons bedrijf. Dit is echt een prijs voor het hele team."

“Met deze prijs wordt een jonge ondernemer als een positief rolmodel voor anderen in de kijker gezet. De focus ligt op de kwaliteiten van de ondernemer als persoon. Met succesvolle verhalen van de finalisten brengen we ondernemen op een realistische manier in beeld. Ik hoop dat ook andere jonge mensen zich aangetrokken voelen tot het ondernemerschap, het belang daarvan in onze maatschappij valt immers niet te onderschatten. Ik ben ervan overtuigd dat Gert Van Cauwenbergh de Antwerpse eer met verve zal verdedigen tijdens de Vlaamse finale in mei,” verduidelijkt gedeputeerde Ludwig Caluwé. 

Gert Van Cauwenberg kreeg de prijs uit handen van juryvoorzitter Bart Van Acker (Quality by Design). Bart Van Acker gelooft sterk in de kansen van deze Antwerpse winnaar om ook de Vlaamse finale te winnen. Gert Van Cauwenbergh heeft alle kwaliteiten van een goede ondernemer in zich, aldus de juryvoorzitter. Gert Van Cauwenbergh neemt het in de Vlaamse finale op tegen de laureaten van de vier andere Vlaamse provincies. Die finale vindt plaats op 20 mei 2021.