Economie

21 March 2019

Genomineerden voor titel Antwerpse Jonge Ondernemer 2019 zijn bekend

Voor de 9de keer op rij gaan de provincie Antwerpen en JCI (Junior Chamber International) District Antwerpen op zoek naar dé Antwerpse Jonge Ondernemer van het jaar. Gedeputeerde voor Economie Ludwig Caluwé stelde de kanshebbers voor in het provinciehuis. Op 18 april weten we wie de provincie Antwerpen vertegenwoordigt in de Vlaamse finale van de Jonge Ondernemer van het Jaar.

Provincie Antwerpen en JCI District Antwerpen bekronen op 18 april 2019 dé Antwerpse jonge ondernemer, een persoon die in de bloemetjes wordt gezet voor zijn of haar vernieuwende en duurzame initiatieven. Vandaag zijn de vier kandidaten voor die felbegeerde titel bekendgemaakt.

Ludwig Caluwé: “Ondernemerschap moet je koesteren. Het zijn immers ondernemers die jobs creëren. De vier genomineerde jonge ondernemers zijn een voorbeeld voor andere of toekomstige ondernemers. Het zou fijn zijn als jongeren door hen geïnspireerd worden, want de positieve kant van het ondernemerschap wordt vaak onvoldoende belicht.”

Nick De Mey (Board of Innovation) - Antwerpen

Board of Innovation is een internationaal innovation agency dat ondernemingen helpt bij het neerzetten van innovatie door het creëren en drijven van een sterke ondernemerszin. Via beproefde methodes uit de domeinen van onder meer Design Thinking en Lean Startup, garanderen ze dat organisaties mee kunnen draaien in een snel veranderende omgeving.

Martijn Joris (Twikit) - Berchem

Twikit maakt digitale productietechnieken zoals 3D-printing en lasercutting toegankelijk voor bedrijven die hun eindklanten gepersonaliseerde producten willen aanbieden. Met nieuwe technologieën is het mogelijk om op grote schaal geïndividualiseerde producten als auto-onderdelen, protheses en orthoses, juwelen, electronica, ramen & deuren, meubelen,... aan te bieden via digitale kanalen zoals webshops en apps.

Bart Van Acker (Quality by Design) - Wilrijk

Quality by Design (QbD) levert consultancydiensten aan bedrijven in onder andere de life sciences- (farmacie, biotechnologie en medical devices), cosmetica-, healthcare- en voedselindustrie. QbD is uniek in de consultancywereld, omdat het niet enkel actief is in de klassieke life sciences maar ook expertise in huis heeft op het vlak van medical devices en personalized medicine.

Alexander Van Laer (Poppy) - Antwerpen

Poppy, een jonge start-up, biedt sinds begin 2018 een mobiliteitsoplossing met haar eigen ‘free floating car sharing’-dienst in Antwerpen. De start-up werkt met een vloot van 100% elektrisch aangedreven wagens. Sinds de zomer van 2018 biedt het innovatieve Antwerpse bedrijf ook deelscooters aan. Klantervaring en gebruiksgemak zijn de speerpunten van het platform. Zo kan je de wagens en scooters overal in Antwerpen terugvinden, eenvoudig openen via de smartphone, en achterlaten op alle publieke parkeerplaatsen in de stad.

Een professionele jury, aangevuld met oud-laureaten, kiest op donderdagavond 18 april de uiteindelijke winnaar van de provincie Antwerpen. Deze verkiezing vindt plaats in de Antwerp Management School. De winnaar neemt later deel aan de Vlaamse finale, om samen met de laureaten van de andere provincies te strijden voor de titel ‘Jonge Ondernemer van het Jaar’.