Economie

10 October 2017

Forum Energie 2017

voka.be

Voka - Kamer van Koophandel Kempen keek samen met een flink aantal ondernemers tijdens het Forum Energie in de Olmense Zoo naar de energiemarkt die in volle verandering is. Het was een boeiende dag met een stroom aan nieuwe ideeën.

De veranderende energiemarkt houdt ondernemers bezig. De omschakeling naar duurzame en hernieuwbare energie, de aanleg van (groene) warmtenetten, de nieuwe technologieën voor het opslaan van energie, het zijn allemaal evoluties die voor uitdagingen voor bedrijven zorgen. Maar die aan de andere kant zeker ook economische opportuniteiten bieden.

Lees hier de toespraak

Tijdens het plenaire gedeelte verzorgde Dominique Hamerlinck van Alpro de keynote. Hij lichtte hun gedurfde bedrijfsvisie op energie toe. Daarnaast namen ook Ivo Van Vaerenbergh (Actility), Wim Verheyen (Olmense Zoo) en gedeputeerde voor economie en innovatie Ludwig Caluwé het woord.

Voorafgaand bekeken ondernemers tijdens twee co-creaties sessies hoe ze de transitie van het energie- en warmtelandschap kunnen vertalen naar hun productieproces, kantooromgeving of bedrijfsvoertuigen.