Economie

29 January 2018

FLVSH is ‘Beste junioronderneming’ op Vlajo Verkoopdag in Kapellen

Zaterdag 27 januari vond naar jaarlijkse traditie de Vlajo Verkoopdag @ Promenade Shopping Kapellen plaats. Maar liefst 40 juniorondernemingen gaven er het beste van zichzelf, maar enkel Vlajo onderneming FLVSH van Karel de Grote Hogeschool Antwerpen mag zich winnaar noemen in de categorie ‘Beste junioronderneming’.

De prijs werd uitgereikt door gedeputeerde voor economie van de provincie Antwerpen, Ludwig Caluwé: "Vandaag stomen we de ondernemers van morgen klaar. En we hebben ze nodig, want onze groei en economische activiteit is voornamelijk het resultaat van ondernemerschap."

Met hun verkeersveilige jassen en sweaters met reflecterende print konden de hogeschoolstudenten van KdG sympathie winnen bij menig voorbijganger en trokken ze de aandacht van de jury overtuigend naar zich toe. 

Tijdens de jaarlijkse Vlajo Verkoopdag @ Promenade Shopping Kapellen brengen Mini-ondernemingen en SBP ‘s (Small Business Projects) hun producten zo enthousiast mogelijk aan de man.

Ze richten een stand in en proberen voorbijgangers te imponeren met goede verkoopargumenten. Naast de prijs voor ‘Beste junioronderneming algemeen’ werden ook de teams met de mooiste verkoopstanden en origineelste verkooptechnieken beloond.

De prijsuitreiking werd bijgestaan door Ludwig Caluwé, gedeputeerde provincie Antwerpen, het schepencollege van de gemeente Kapellen en het management van Shopping Promenade.    

Het project Vlajo Mini-ondernemingen is een initiatief van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) in samenwerking met de provincies en gesteund door de Vlaamse regering. Een Vlajo Mini-onderneming is een bedrijfje opgericht door leerlingen uit verschillende richtingen (ASO, TSO, BSO, DBSO en BUSO) in het (voor)laatste jaar secundair onderwijs. De leerlingen kiezen zelf hun producten of diensten en beheren hun Mini-onderneming volgens de regels van het ondernemerschap. Ze stellen een businessplan op, doen aan marktprospectie, organiseren verkoopmomenten, houden algemene vergaderingen, enz.  De nadruk ligt op doen; eerst denken en dan effectief doen!

SBP 's zijn de Mini-ondernemingen van het hoger onderwijs. Meer nog dan in het secundair onderwijs wordt de nadruk gelegd op het realiseren van een juniorbusinessplan in een winstgevende activiteit.

 

Resultaten prijsuitreiking:

Beste junioronderneming algemeen

1.      FLVSH – KdG Antwerpen 

2.      Greenwood – Mater Salvatoris Kapellen

3.      WoodTastic – Sint-Ludgardisschool Merksem

 

Beste verkoopstand

1.      Fiora – Mater Salvatoris Kapellen 

2.      Greenwood – Mater Salvatoris Kapellen

3.      Locho – Sint-Cordula Schoten  

 

Beste verkooptechnieken

1.      Artello – GO! Atheneum Hoboken  

2.      Easy 4 You – Sint-Jozef Schoten & Sint-Ludgardisschool Merksem

3.      Planty Joy – Karel de Grote Hogeschool Antwerpen  

 

Studentenprijs

1.      Delta Print – Mater Salvatoris Kapellen 

2.      FLVSH – Karel de Grote Hogeschool Antwerpen

3.      Flex-it – Provinciaal Onderwijs avAnt Antwerpen

 

Lees hier de toespraak

Lees hier het persbericht