Economie

25 January 2018

De Antwerpse jonge ondernemer 2018 wordt…

Voor de 8ste keer op rij gaan de provincie Antwerpen en JCI (Junior Chamber International) District Antwerpen op zoek naar dé Antwerpse jonge ondernemer van het jaar. Vandaag stelde gedeputeerde Ludwig Caluwé de kanshebbers voor deze trofee voor. Op 22 maart weten we wie de provincie Antwerpen vertegenwoordigt in de Vlaamse finale van de Jonge Ondernemer van het Jaar.

Ludwig Caluwé, gedeputeerde bevoegd voor Economie: “Ik zie onze groei en economische activiteit voornamelijk als het resultaat van ondernemerschap. Voor mij zijn alle ondernemers winnaars. Daarom verdienen ook deze vier jonge ondernemers die titel, want ze zijn een voorbeeld voor andere of toekomstige ondernemers. Het zou fijn zijn als jongeren door hen geïnspireerd worden, want de positieve kant van het ondernemerschap komt soms nog te weinig aan bod.”

Provincie Antwerpen en JCI District Antwerpen kronen op 22 maart 2018 dé Antwerpse jonge ondernemer, een persoon die in de bloemetjes wordt gezet voor zijn/haar vernieuwende en duurzame initiatieven. Gedeputeerde bevoegd voor Economie Ludwig Caluwé stelde vandaag samen met JCI District Antwerpen de vier kandidaten voor die de komende weken mogen strijden om deze titel.

Charlotte De Ridder – GrandEleganza (Wilrijk)

GrandEleganza biedt elegante en modieuze damesschoenen van maat 41 t.e.m. maat 45 aan voor dames met een schoenmaatje meer. Alle modellen zijn zorgvuldig uitgekozen door oprichtster Charlotte De Ridder, die zelf schoenmaat 43 heeft en als geen ander de dagelijkse problemen kent die vrouwen op grote voet ondervinden.

Steven Claeys – Sitwear (Antwerpen)

Steven zit sinds 2014 in een rolstoel na een verlamming aan de borstkas. Hij ondervond dat er geen broeken bestaan voor rolstoelpatiënten die én comfortabel én modieus zijn. Daarom besloot hij zijn eigen label Sitwear op te richten. Hun producten zijn innovatief en ontworpen om de onafhankelijkheid van de rolstoelgebruiker te vergroten. Steven wil in de toekomst ook experimenteren met nano- en biotechnologie.

Isabelle Storme – CenEnergy (Wijnegem)

CenEnergy is een éénvrouwszaak die laadoplossingen biedt voor elektrische of plug-in hybride wagens. Het bedrijf stelt verschillende modellen van laadinfrastructuur ter beschikking, gaande van een eenvoudige wallbox tot intelligente laadpunten, zoals laadpalen met één of twee laadpunten die online in verbinding staan met een backoffice voor het opvolgen van het verbruik. Met behulp van de CenEnergy laadpas kan men zijn voertuig opladen op meer dan 50.000 laadpunten in Europa.

Wim Van Nuffelen – Wim Verhuur (Sint-Katelijne-Waver)

Wim startte in 2002 in bijberoep een verhuurbedrijf voor bouw- en tuinmachines met slechts 1 wiellader en 1 graafmachine. In 2004 ging hij fulltime met het bedrijf verder. Het gamma werd uitgebreid met enkele tuinmachines. Vandaag werken bij Wim Verhuur 34 werknemers en is het machinebestand uitgegroeid tot 2000 toestellen.

Op 22 maart verkiest een professionele jury, aangevuld met oud-laureaten, de uiteindelijke winnaar. Deze gaat nadien richting Vlaamse finale om samen met de laureaten van de andere provincies te strijden voor de titel ‘Jonge Ondernemer van het jaar'.

 

Lees hier de toespraak

Lees hier het persbericht