Economie

19 January 2018

CV en zelfvertrouwen boosten tijdens ‘Zo werkt het on board’

Op woensdag 7 en donderdag 8 februari kunnen werkzoekenden terecht op een schip in Turnhout voor CV- en sollicitatieadvies. Verschillende specialisten staan klaar met raad en daad over een perfecte cv, foto en eerste indruk. De provincie Antwerpen wil met dit initiatief werkzoekenden begeleiden naar de arbeidsmarkt.

Ludwig Caluwé, gedeputeerde bevoegd voor Economie en voorzitter POM Antwerpen: “We merken dat bij heel wat werkzoekenden sollicitatievermoeidheid optreedt. Vaak hebben ze geen diploma of te weinig werkervaring en doorlopen ze een interimkantoortraject. Dat helpt hen tijdelijk wel vooruit, maar zorgt te weinig voor werkzekerheid op lange termijn. Door cv's te optimaliseren en stijl- en attitude advies te geven, krikt het team van ‘Zo werkt het’ het zelfvertrouwen van sollicitanten op.”

Het is eens wat anders: gecoacht worden door 3 specialisten aan boord van een binnenschip en vervolgens naar huis gaan met het perfecte cv en bijpassende professionele portretfoto. Het ‘Zo werkt het’ pop-up team meert met Boothuis Brauhaus aan in Turnhout op woensdag 7 en donderdag 8 februari. Werkzoekenden kunnen er gratis langsgaan voor een uurtje intensieve persoonlijke coaching.

Nina Timmermans van Kessels en Smit brengt talenten in kaart en acteur Maxime De Winne geeft bruikbare tips voor een geslaagde eerste indruk. CV-wizard en ‘Zo werkt het’-bezielster Kathleen Art kijkt cv’s na, geeft loopbaanadvies en sollicitatietips. Tot slot kan wie dat wil voor een professionele portretfoto terecht bij Wouter Kersbergen en Sofie Silbermann.

Zo werkt het

Zowerkthet.be is een initiatief van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Antwerpen (POM). Hiermee wil de POM werkzoekende personen ondersteunen in hun zoektocht naar extra kwalificatie, herscholing, heroriëntering en zelfwaardering.

Deelnemen aan de pop-up is gratis, inschrijven is verplicht via www.zowerkthet.be.