Economie

23 November 2017

BUZZKRUIT voor jong creatief talent

Op 23 november kan jong creatief talent zich voorstellen op Buzzkruit. Tijdens dit flitsend jobevent georganiseerd door de provincie Antwerpen en ANTWERP. POWERED BY CREATIVES, vliegen stageplaatsen en vacatures hen om de oren.

Het is herfst en zelfs de examens lijken nog veraf. Maar toch vragen vele studenten zich af: wat ná mijn studies? Wat ga ik als stage doen? Hoe breng ik mezelf in het licht bij mogelijke werkgevers? Waar ga ik mijn carrière beginnen? Op dat alles heeft Buzzkruit een antwoord.

Op 23 november kan jong creatief talent zich voorstellen tijdens dit gratis jobevent. Verschillende straffe bedrijven zoals VRT, Hybrio, Made die op zoek zijn naar nóg straffere creatievelingen staan paraat om jongeren te ontvangen en te informeren. CV en portfolio zijn al een stap in de goede richting. Daarnaast kunnen jongeren hun talent, visie, capaciteiten en mogelijkheden meteen bij hen op tafel smijten.

“Met een initiatief als Buzzkruit willen we vanuit de provincie de doorstroom van schoolverlaters naar de arbeidsmarkt bevorderen. De creatieve opleidingen in Antwerpen zitten merkbaar in de lift, maar ook de vraag naar creatief talent – zoals productontwikkelaars, webdesigners, grafisch vormgevers, communicatie experten en zo meer – is hoog. Niet enkel ontwerpstudio’s zijn op zoek naar werknemers om hun teams te versterken, ook in andere sectoren worden deze frisse talenten steeds meer ingezet om innovatie te stimuleren,” aldus gedeputeerde voor economie Ludwig Caluwé.