Economie

10 September 2020

3 graffiti-kunstwerken in Geel met project 'Straat in het vizier'

Het winkelcentrum van Geel krijgt er enkele bezienswaardigheden bij want drie kunstenaars fleuren in verschillende winkelstraten een paar gevels op met grote graffiti kunstwerken. Onder andere aan de Pas was street art kunstenaar Eelco Van den Berg al druk in de weer.

Wandelaars zijn opgetogen met het groot graffiti kunstwerk in de straat. Via het project 'Straat in het vizier' dat gesubsidieerd wordt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en de provincie Antwerpen wil het stadsbestuur van Geel van een saaie donkergrijze muur een echte blikvanger maken. 

"Het doel van het project 'Straat in het vizier', opgestart in 2018, is om winkelstraten (nieuw) leven in te blazen. Alle betrokkenen (handelaars, eigenaars, bewoners, ontwikkelaars, lokale overheid, provinciebestuur, middenveldorganisaties, externe experts,…) staken de koppen bij elkaar om op zoek te gaan naar een nieuwe en unieke identiteit voor de straat, rekening houdend met de couleur locale. Maar de kracht van dit project ligt natuurlijk in de samenwerking,” licht Ludwig Caluwé toe