Economie

13 November 2018

200 Antwerpse jongeren stellen hun mini-onderneming voor tijdens Kick-off!

Voor heel wat jongeren kende het nieuwe schooljaar een ondernemende start. Ze werkten in de loop van september een bedrijfsconcept uit en brachten hun kersverse mini-onderneming op de rails.

Nu de bedrijfjes op volle toeren draaien is het hoog tijd om al dat ondernemend talent voor te stellen aan het grote publiek!  

Op woensdag 14 november organiseert Vlajo Antwerpen een heuse Kick Off/Persvoorstelling. 18 deelnemende mini-ondernemingen pitchen er hun bedrijfsidee en tonen hun selfmade promovideo.    

Een professionele jury, vertegenwoordigd door Provincie Antwerpen, BNP Paribas Fortis, Vlajo Alumni en Communicatiebureau Marbles kiest tot slot een top 3 uit.     

Via het project Vlajo Mini-onderneming zetten leerlingen van de 3de graad secundair onderwijs hun eerste zelfstandige stappen in een veilige leeromgeving. Onder begeleiding van een leerkracht geven ze gedurende 1 schooljaar in kleine teams vorm aan hun eigen bedrijf. Ze zoeken startkapitaal door verkoop van aandelen, openen een bankrekening, houden een marktonderzoek, stellen een businessplan op en brengen hun eigen – vaak innovatieve – producten/diensten op de markt.

Als beginnend ondernemer ontwikkelen ze belangrijke competenties zoals samenwerken, initiatief nemen, oplossingsgericht denken, creatief zijn, enz.

De nadruk bij mini-ondernemingen ligt op doen: eerst denken, en dan effectief doen!

Het project Vlajo Mini-onderneming krijgt de steun van Provincie Antwerpen.