Economie

17 May 2018

10-jarig bestaan Energetic Lighting in Vlaanderen

Op woensdag 16 mei werd het 10 jarig bestaan en de opening van het nieuwe magazijn van Energetic Lighting gevierd. Energetic LIghting is een Chinees bedrijf dat eerst in Aartselaar en nu ook in Kontich geïnvesteerd heeft en van hieruit met een groeiend aantal werknemers Led-verlichtingsproducten distribueert over de Europese markt.

Energetic Lighting is de dochter onderneming van Zhejiang Yankon Group, een Chinese producent van verlichtingsproducten uit de provincie Zhejiang. 

10 jaar geleden zijn zij opgestart in Aartselaar met een klein kantoor en opslagruimte dat zij huurden. Sinds vorige maand zijn zij verhuisd naar Kontich. Er werken in Kontich nu ongeveer 25 personen, maar ze plannen ( onder andere door de overname van Nordlux) uit te breiden naar 70 personen. In hun opslagruimte maken zij natuurlijk gebruik van ‘slimme’ verlichting.

Lees hier de toespraak

Mr YANG Zhangming, huidige GM, is reeds van de opstart 10 jaar geleden in België aanwezig geweest en is samen met zijn familie en kinderen naar België verhuisd.

Deze investering is een mooi voorbeeld hoe een Chinees bedrijf dankzij een greenfield investering de markt in Europa kan betreden. Het toont ook de cruciale rol van Vlaanderen dankzij zijn strategische ligging, goede infrastructuur en talenkennis.