In de pers

22 May 2019

Made in Mechelen: Logville moet innovatiecentrum worden voor logistieke sector

NIEL – In het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in Niel werd woensdag de eerste steen gelegd van het belevingscentrum Log!Ville, dat in september 2020 geopend wordt voor het publiek. Het moet een ontmoetingsplaats worden voor logistieke bedrijven.

Log!Ville is een initiatief van VIL, POM Antwerpen, de gemeente Niel en Vlaams minister Philippe Muyters.

De eerste steen werd gelegd door Ludwig Caluwé, gedeputeerde voor Economie en Innovatie bij provincie Antwerpen en voorzitter van POM Antwerpen, VIL-voorzitter Danny Van Himste, Tom De Vries, burgemeester van Niel en Johan Guldix, raadgever economie en innovatie van minister Muyters.

Ludwig Caluwé: “Het democentrum zal innovatie uitstralen, nieuwe trends op het vlak van logistiek detecteren in binnen- en buitenland, ultramoderne technologieën demonstreren, co-creatie bewerkstelligen en de valorisatie van allerlei nieuwe toepassingen stimuleren. Het moet dé ontmoetingsplaats worden voor alle Vlaamse bedrijven die met logistiek te maken hebben.”

Vernieuwende concepten

Met Log!Ville wil VIL de logistieke sector in Vlaanderen helpen innoveren door praktische toepassingen en vernieuwende concepten te ontdekken, demonstreren, testen en te laten ervaren. “De focus van Log!Ville zal liggen op mature B2Binnovatie die nog niet mainstream terug te vinden is in het bedrijfsleven. Er is ook plaats voor vernieuwende concepten als inspiratie voor de sector”, aldus Danny Van Himste, voorzitter van VIL.

Het gebouw zal bestaan uit vier onderdelen: een fysieke demonstratiezone, een virtuele belevingsruimte, een co-creatiegedeelte en een polyvalente ruimte. In de fysieke demonstratiezone zullen bezoekers de nieuwste toepassingen in de logistiek kunnen ontdekken en testen, van exoskeletten over AGV’s tot slimme brillen.

In de co-creatieruimte kunnen bedrijven, onderzoeksinstellingen en startups via corporate venturing en co-creatie samenwerken aan een digitale, duurzame logistiek.

LEEN DE MOOR