CD&V

20 August 2018

Daan De Veuster op vierde plaats Antwerpse provincieraadslijst

CD&V provincie Antwerpen trekt in oktober naar de provincieraadsverkiezingen met de slogan ‘voor een provincie met streken’. Dat is ook duidelijk op de provincieraadslijst in het arrondissement Antwerpen.

Daar kan uittredend gedeputeerde en lijsttrekker Ludwig Caluwé uit Essen op de vierde plaats rekenen op uittredend provincieraadslid Daan De Veuster uit Brecht. Naast hen staan er nog verschillende andere kandidaten uit de Voor- en Noorderkempen op de CD&V-lijst.

CD&V pleit resoluut voor het behoud van de provincies als intermediair bestuursniveau om lokale besturen bij te staan bij gemeentegrensoverschrijdende problemen.

Ook onderaan de lijst kan CD&V rekenen op de ervaring uit de Voor- en Noorderkempen, met Vlaams parlementslid en OCMW-voorzitter Katrien Schryvers uit Zoersel als lijstduwer. Van 1994 tot 2005 vertegenwoordigde ze reeds de regio Voor- en Noorderkempen in de Antwerpse provincieraad.  Net voor haar staat Orry Van de Wauwer op plaats 19. Ook al woont hij nu in Antwerpen, hij is afkomstig uit Schilde.

Op de vierde plaats staat de 40-jarige Daan De Veuster uit Brecht. Sinds 2007 is hij voltijds eerste schepen in Brecht, met deze legislatuur bevoegdheden als Ruimtelijke Ordening, Wonen, Jeugd en Sport. Nadat Daan van 2006 tot 2012 reeds provincieraadslid was, is hij dat opnieuw sinds 2017.

Daan De Veuster: “De provincie voert vele taken uit op het terrein, die voor een gemeente niet haalbaar zijn, maar te streekgebonden voor Vlaanderen. Vaak komen ze ook niet enkel die specifieke gemeente maar een hele regio ten goede. Zo denken we aan de realisaties van de provincie in het verleden, zoals het Arboretum in Kalmthout, het Vrieselhof in Ranst, de fietsostrades, enzovoort.”

Sterke vertegenwoordigers uit Voor- en Noorderkempen op provincieraadslijst CD&V

Naast Daan De Veuster en Katrien Schryvers vinden we nog enkele schepenen uit de Voor- en Noorderkempen op de lijst.

Op plaats 9 staat Erik Block uit Schoten. Deze 54-jarige architect is schepen  voor Ruimtelijke Ordening, Huisvesting, Milieu & Duurzame Ontwikkeling, Mobiliteit en Kerkfabrieken in zijn gemeente.

Op plaats 14 en 15 staan respectievelijk Rit Luyckx uit Wuustwezel en Silke Lathouwers uit Kalmthout. De 53-jarige Rit Luyckx is sinds 2016 schepen voor Toerisme, Sport, Begraafplaatsen, Mobiliteit en Verkeer in Wuustwezel. De 27-jarige Silke Lathouwers is onder burgemeester Lukas Jacobs in Kalmthout als schepen bevoegd voor Jeugd, Evenementen, E-government en Gelijke Kansen.

Tot slot staat de 30-jarige Shana Taeymans uit Wommelgem op plaats 18. Ze is parlementair medewerker van kamerlid Nahima Lanjri en gemeenteraadslid voor Gemeentebelangen.