Caluweetjes

Vragen voor Minister van Binnenlandse Zaken, Antoine Duquesne

2 April 2014

Wijziging regelgeving proefperiode voor jobstudenten

Wie als student aan het werk gaat, doet dat het beste met een contract. Een contract voor studenten loopt over maximum 12 maanden en heeft verplicht een proefperiode. Tijdens de proefperiode krijgen zowel de werkgever als de student een beter zicht op de wederzijdse verwachtingen. Nieuw is dat sinds 1 januari 2014 de proefperiode 3 werkdagen bedraagt. Zowel de jobstudent als de werkgever kunnen tijdens die 3 dagen het contract onmiddellijk beëindigen.

Opzegtermijn

Is de duur van de overeenkomst niet langer dan 1 maand? Dan is de opzegtermijn 3 dagen als de werkgever opzegt en 1 dag als de student opzegt. Loopt het contract langer dan een maand? Dan is de opzeg 7 dagen als de werkgever opzegt en 3 dagen als de student opzegt. De opzegtermijn zelf begint te lopen vanaf de eerste maandag volgend op de week van betekening van de opzeg. De opzeg gebeurt schriftelijk. Voor elke gepresteerde dag krijg je loon, zowel tijdens de proefperiode als er na.

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.