Caluweetjes

6 March 2013

Wacht niet tot april om je bijna vervallen identiteitskaart te vervangen

Vanaf 1 april 2013 stijgen de prijzen van de Belgische identiteitskaarten, de vreemdelingenkaarten en de Kids-ID ’s.

De gewone ID-kaarten kosten dan 15 euro in plaats van 12 euro. De Kids-ID’s verdubbelen van prijs: van 3 naar 6 euro. Als je identiteitskaart de komende maanden vervalt, kan je best nu al een andere kaart aanvragen. Zo bespaar je toch weer enkele euro’s. Je hoeft dus niet te wachten op een uitnodiging van de gemeente om je kaart te vervangen.

Vergeet niet een Kids-Id aan te vragen als je met je kinderen op vakantie vertrekt. De vervaldatum van Kids-Id’s moet je zelf in de gaten houden. Heeft jouw kind al een Kids-Id, controleer dan of ze nog geldig is gedurende je geplande reis. Je wordt immers niet verwittigd als de kaart van je kind vervalt.

Goed nieuws voor de Nederlanders die in België wonen. Om je paspoort te vernieuwen moet je niet meer naar het consulaat van Antwerpen gaan. Je kan nu terecht bij de gemeente Bergen op Zoom na afspraak. Bel hiervoor tussen 9.00 en 12.30 uur naar het nummer 0031 164 27 70.00

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.