Caluweetjes

28 September 2016

Start nieuwe aanvraagprocedure bij Directie Generaal Personen met een handicap

Vanaf 1 juli 2016 kan je je tegemoetkoming of parkeerkaart online aanvragen bij de DG Personen met een handicap! Je kan zelf je aanvraag indienen door met je elektronische identiteitskaart in te loggen op www.myhandicap.belgium.be.

Om een aanvraag in te dienen moest de burger vroeger heel wat papieren formulieren invullen en opsturen via de post. Voortaan gebeurt de aanvraag volledig online: de burger vult een online vragenlijst in om alle info door te geven die nodig is voor de behandeling van het dossier. Van zodra de info is verzonden, kan het dossier meteen opgestart worden. Het is ook niet meer nodig dat de burger papieren formulieren laat invullen door de huisarts, want DG neemt rechtsreeks contact op met de arts, die via een beveiligd elektronisch platform de nuttige informatie bezorgt.

De burger zal op die manier veel sneller een beslissing krijgen. Voorheen kon men enkel bij de gemeente, het OCMW of het ziekenfonds terecht om een aanvraag in te dienen. Voortaan kan de burger dus zelf (of met hulp van iemand) online een aanvraag indienen. Wie hulp nodig heeft, kan nog steeds terecht bij het ziekenfonds, het OCMW, de gemeente of bij de DG Personen met een handicap.

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.