Caluweetjes

17 December 2014

Rechtzetting Caluweetje dd. 29/10 ivm voorlopig rijbewijs

Helaas moeten wij melden dat er enkele van de beweringen niet helemaal correct waren in dit Caluweetje: hierbij de juiste info:

-De wetgeving van de rijbewijzen categorie B is veranderd op 3 februari 2014

- Wie een voorlopig rijbewijs bezit, afgeleverd voor 3 februari kan zolang het voorlopig rijbewijs geldig is een praktijkexamen afleggen, dus ook al is het theorie-examen langer dan 3 jaar geleden.

-Is het voorlopig rijbewijs afgeleverd na 3 februari (duplicaat of verandering van 36 mnd naar 18 mnd of omgekeerd) kan men enkel een praktijkexamen afleggen indien het theorie-examen nog geldig is (3jaar). Is het theorie-examen niet meer geldig kan men door een nieuw theorie-examen af te leggen nog steeds een praktijkexamen afleggen met dit voorlopig rijbewijs zonder naar de rijschool te moeten.

-Enkel kandidaten waarvan het voorlopig rijbewijs niet meer geldig is dienen 6 uur praktijkles te volgen en met de rijschool een praktijkexamen af te leggen.

-Wie niet naar de rijschool wil kan ook 3 jaar wachten, opnieuw theorie-examen afleggen en opnieuw met een voorlopig rijbewijs starten.

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.