Caluweetjes

13 November 2013

Rechtstreeks toegankelijke hulp voor personen met een handicap (2)

Rechtstreeks Toegankelijke Hulp bestaat in 3 vormen: begeleiding, dagopvang en verblijf. Je kan kiezen voor één van deze vormen of voor een combinatie.

Begeleiding zijn individuele gesprekken over bijv. de organisatie van het huishouden, budget, administratie, werksituatie, relaties, leren zelfstandig wonen, enz… Bij kinderen is de begeleiding samen met de ouders vooral gericht op aanvaarding van de handicap. De eerste 24 maanden kan men voor een intensieve ondersteuning tot 48 begeleidingen krijgen. Daarna wordt het aantal beperkt tot max. 12 begeleidingen per jaar. De bijdrage kost in 2013 max. 5 euro.

Bij dagopvang zorgt een VAPH-voorziening tijdens de week of in het weekend voor een zinvolle dagbesteding zoals koken, creatieve activiteiten, zelfredzaamheid of sociale vaardigheidstraining. Je kan 24 volle dagen of 48 halve dagen per jaar dagopvang nemen. Een hele dag kost in 2013 max. 9,50 euro.

Een verblijf betekent een overnachting in een VAPH-voorziening, tijdens de week of in het weekend. Dat kan max. 12 nachten per jaar. De kost is in 2013 max. 23,90 euro. Meer info op: www.vaph.be of via het gratis nr. 1700 van de Vlaamse Infolijn.

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.