Caluweetjes

Vragen voor Vlaams Minister van minister van Mobiliteit, Sociale Economie en Gelijke Kansen, Katleen Van Brempt

11 December 2013

Opnieuw automatische pensioenramingen, maar (nog) niet voor iedereen

Werknemers die 55 jaar worden, ontvangen normaal gezien automatisch een pensioenraming van de Rijksdienst voor Pensioenen (RVP). Sinds de pensioenhervorming eind 2011, waarbij de voorwaarden voor vervroegd pensioen werden opgetrokken, was de RVP hiermee gestopt.

De informatica moest worden aangepast en men wou voorkomen dat werknemers fout geïnformeerd werden. Pas in juni 2013 was het technisch opnieuw mogelijk ramingen te versturen. “Alleen is het spijtig dat de RVP de 55-plussers die ondertussen geen raming ontvingen op geen enkele wijze informeert over hun toekomstig pensioen”, aldus CD&V-pensioenspecialiste Sonja Becq.

Wie toch een raming wil moet zelf contact opnemen met de pensioendienst. Sonja Becq roept de betrokkenen op alsnog die raming aan te vragen via het gratis nummer 1765.

Aangezien het erg belangrijk is dat werknemers over voldoende informatie beschikken om op het einde van hun loopbaan de juiste keuzes te kunnen maken, zou het afleveren van automatische ramingen een absolute prioriteit van de RVP moeten zijn.

Pas vanaf het einde van dit jaar zullen de gegeven via de website MyPension.be rechtstreeks toegankelijk zijn.”

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.