Caluweetjes

30 December 2015

Nieuwe Vlaamse renovatiepremie

De Vlaamse Regering was al een tijdje bezig met de hervorming van de Vlaamse renovatiepremie, en heeft nu de laatste knopen doorgehakt. Sinds 1 december kunt u de vernieuwde renovatiepremie aanvragen. Nieuw is dat de premie verdeeld wordt over twee aanvragen.

Dit wil zeggen dat u de premie in twee keer aanvraagt en dat ook de uitbetaling van de premie verdeeld wordt over de twee aanvragen. Zo krijgt u meer tijd en kunt u de werken beter spreiden. De facturen mogen wel niet ouder zijn dan 2 jaar, in plaats van vroeger 3 jaar. Het maximale bedrag blijft hetzelfde en is nog steeds 10.000 euro.

Wie voor 1 december 2014 een overeenkomst met een aannemer afsloot of bestellingen voor materialen heeft geplaatst, valt nog onder de oude regeling, de zogenaamde ‘overgangsmaatregel’. Voor deze werken en bijhorende facturen kunt u nog een aanvraag indienen tot 1 februari 2016.

Twijfelt u onder welke regeling u valt? U vindt een korte vragenlijst en een vergelijking van de nieuwe en de oude procedure op de site https://www.wonenvlaanderen.be/nieuws/renovatiepremie-aanvragen-kan-vanaf-1-december-2015

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.