Caluweetjes

27 November 2013

Nieuwe MOBIB-kaarten voor 65+’ers

De nieuwe MOBIB-kaart van De Lijn is een elektronische kaart met foto die 5 jaar geldig blijft en die het huidige gratis abonnement ‘Omnipas’ voor 65+’ers vervangt. Alle 65+’ers krijgen een brief van De Lijn met de vraag of ze een MOBIB-kaart wensen, hoe ze de kaart kunnen aanvragen en wat de voordelen zijn.

Dankzij een initiatief van de Vlaamse overheid, kunnen 65+’ers die gedomicilieerd zijn in het Vlaams Gewest gratis en onbeperkt blijven reizen, maar De Lijn vraagt wel een administratiekost van 5 € voor aanmaak en verzending. Niet alle 65+’ers werden gelijktijdig aangeschreven, dat gebeurt verspreid en op basis van hun verjaardag. 65+’ers die nog geen brief ontvangen hebben, maar waarvan de Omnipas wel al vervallen is, mogen die tijdelijk blijven gebruiken.

Het gebruik van de MOBIB-kaart is eenvoudig. Enkel bij elke op- of overstap moet u zich registreren door de MOBIB-kaart kort voor de blauwe cirkel onderaan de MOBIB-ontwaarder te houden tot er een groen vinkje op het scherm verschijnt.

Nog niet alle voertuigen van De Lijn zijn uitgerust met nieuwe MOBIB-ontwaarders, in dat geval kan u uw MOBIB-kaart tonen aan de chauffeur of aan een lijncontroleur.
meer info: 070 220 200 - www.delijn.be