Caluweetjes

27 November 2013

Nieuwe MOBIB-kaarten voor 65+’ers

De nieuwe MOBIB-kaart van De Lijn is een elektronische kaart met foto die 5 jaar geldig blijft en die het huidige gratis abonnement ‘Omnipas’ voor 65+’ers vervangt. Alle 65+’ers krijgen een brief van De Lijn met de vraag of ze een MOBIB-kaart wensen, hoe ze de kaart kunnen aanvragen en wat de voordelen zijn.

Dankzij een initiatief van de Vlaamse overheid, kunnen 65+’ers die gedomicilieerd zijn in het Vlaams Gewest gratis en onbeperkt blijven reizen, maar De Lijn vraagt wel een administratiekost van 5 € voor aanmaak en verzending. Niet alle 65+’ers werden gelijktijdig aangeschreven, dat gebeurt verspreid en op basis van hun verjaardag. 65+’ers die nog geen brief ontvangen hebben, maar waarvan de Omnipas wel al vervallen is, mogen die tijdelijk blijven gebruiken.

Het gebruik van de MOBIB-kaart is eenvoudig. Enkel bij elke op- of overstap moet u zich registreren door de MOBIB-kaart kort voor de blauwe cirkel onderaan de MOBIB-ontwaarder te houden tot er een groen vinkje op het scherm verschijnt.

Nog niet alle voertuigen van De Lijn zijn uitgerust met nieuwe MOBIB-ontwaarders, in dat geval kan u uw MOBIB-kaart tonen aan de chauffeur of aan een lijncontroleur.
meer info: 070 220 200 - www.delijn.be

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.